Steintal

steintal

«Our goal is to produce high-quality Pinot Noir of strong character which clearly shows it’s origin and terroir. We don’t follow the main-stream and our wine isn’t made for everybody, but it’s independent and authentic. In our opinion a great Pinot Noir shows a juicy and cool fruit, animating acidity, mineral depth and complexity while being delicate and elegant at the same time. To achieve that style we work organically and with very low yields. 100% hand picked grapes, gentle processing and low intervention while fermentation to keep the quality that grew in the vineyards (not to „make“ the wine in the cellar) are only a few of the elements of quality”

Weingut Stadt Klingenberg by Benedikt Baltes er nå endelig blitt til Weingut Steintal. Jonas Hirn og Philipp Auferheide som begge er i slutten av 20-årene har nå hovedansvaret for Steintal-vinene. Det har vært en lang prosess siden 2019. Benedikt avsluttet sitt arbeid som vinmaker i Klingenberg vinteren 2021 og bruker nå sin tid på vinene Bertram-Baltes i Ahr. Ingen kjenner området i Klingenberg så godt som Jonas og Philipp, som begge har vært med Benedikt Baltes helt fra starten av. Her opererer de 11 hektar med vinmark i Klingenberg, Bürgstadt og Grossheubach som ligger i bratte terrasser med rød sandstein. 90 % pinot Noir. Produsererer ca 35 000 flasker i året.

Vinfikasjon: 80% av druene er avstilket, 20% hele klaser, kaldmaserasjon i 3-4 dager, tradisjonell mash-fermentering, spontangjæret i åpne kar, forsiktig presset før racking til 600-liters tyske eikefat fra Franken. 18 måneder på fat før flasking uten filtrering.

Eiketype: Spessart-eiche fra den store eikeskogen i Klingenberg med samme navn.