BurkhardtSchür

burkhardt

I 2012 etter endte studier på det anerkjente universitet Geisenheim startet Laura Burkhardt og Sebastian Schür sitt drømmeprosjekt med musserende viner. De ønsket å lage viner av ypperste kvalitet med fokus på lang lagringstid på berme. Det store markedet for musserende viner i Tyskland fokuserer på riesling, men BurkhardtSchür valgte likevel å satse på tre medlemmene av Pinot-familien samt Chardonnay på jakt etter markante og elegante musserende viner. Sebastian er kjellermester og sjef i vinmarkene, mens Laura er markedsføringsekspert og jobber med salg og distribusjon. Når Sebastian ikke jobber med BurkhardtSchür jobber han som vinmaker for Weingut Rudolf Fürst. Burkhardt Schür eier ikke noen vinmark selv, men plukker sine druer hos kjente vinprodusenter i nedre Franken langs elvene Main og Tauber. Her finner vi jordsmonn av rød sandstein, løss, gneis og kalkstein. I tillegg plukker de druer hos Sebastians bror i Kaiserstühl i Baden. Disse forskjellige jordsmonnene gir unike mineralprofiler som produserer ekspressive viner med komplekse aromaer. De bruker spontanfermentasjon ved førstegangsgjæring og vinene modnes på store eikefat for pinot-druene og franske barrique for Chardonnay. Etter andregangsgjæring ligger vinene opp mot 77 måneder på bunnfall i en mørk dyp kjeller i Burgstädt som holder stabilt 14 grader hele året. I 2018 ble de første vinene solgt i Tyskland med stor suksess.