“We want to prevent a uniform taste in our wines and deliberately do not ferment them with bred yeast strains, but with the vineyard’s own, which are already grown on berry skin in the vineyard. In the cellar we give the wine the necessary time. We refrain from fining agents and fill most of our wines unfiltered to leave them every facet of their character and quality.”
Weingut Salwey i Oberrotweil i hjertet av Kaiserstühl-regionen i Baden. Weingut Salwey er en klassisk familiedrevet eiendom. En nokså ung produsent der Konrad er tredje generasjon til å drive vingården. Konrad har i mange år arbeidet for kjente produsenter i Burgund og hentet mye av sin inspirasjon og visjon herfra. Etter farens brå bortgang i 2011 har Salwey kun fokusert på viner laget fra pinot-druer. Konrad er kjent for å være uredd, med vilje til å satse og å prøve nye teknikker i vinkjelleren for å tilpasse seg klima og hva konsumenter ønsker seg i en kvalitetsvin laget på spätburgunder. Han ble i 2017 kåret til årets vinmaker av vinguiden Falstaff. De har også utmerkelsen «World Class Winery» fra respekterte Gault & Millau. Konrad besitter noen av de aller beste vinmarkene du finner i Kaiserstühl, og har de seneste årene også økt antall produserte flasker per år. Konrad produserer i dag 300 000 årlig. Han eier selv 25 hektar og leier 26 hektar.
Petter jobber 100 prosent biodynamisk og er ferdig sertifisert i 2022. Peter har stort fokus på terroir og jobber bevisst med å få mest mulig ut av vinmarkene i Kaiserstuhl-området som for 12-14 millioner år siden var et aktivt vulkansk område.
Røde viner: 80 prosent hele klaser, veldig forsiktig «punch down» og «pump over», etter 10 til 14 dagers maserasjon presses vinen og går rett på fat etter ca. 12 timer. 18 mnd. på fat uten svovling eller «racking.» Max 20 prosent nye fat. Francois Freres Traincais medium toast er favorittfatet til de røde. Flaskes ufiltrert og toppes med litt svovel.
Chardonnay: Presses med 100 prosent hele klaser og gis maks luft under pressing. Vinen får stå i 24 timer før det er rett på brukte fat. Hovedsakelig 350 liters franske fat og mest brukt er Francois freres, Damy og litt Mercurey. Naturlig gjæring og 100 prosent malo på alle viner!
“We want to prevent a uniform taste in our wines and deliberately do not ferment them with bred yeast strains, but with the vineyard’s own, which are already grown on berry skin in the vineyard. In the cellar we give the wine the necessary time. We refrain from fining agents and fill most of our wines unfiltered to leave them every facet of their character and quality.”
Weingut Salwey i Oberrotweil i hjertet av Kaiserstühl-regionen i Baden. Weingut Salwey er en klassisk familiedrevet eiendom. En nokså ung produsent der Konrad er tredje generasjon til å drive vingården. Konrad har i mange år arbeidet for kjente produsenter i Burgund og hentet mye av sin inspirasjon og visjon herfra. Etter farens brå bortgang i 2011 har Salwey kun fokusert på viner laget fra pinot-druer. Konrad er kjent for å være uredd, med vilje til å satse og å prøve nye teknikker i vinkjelleren for å tilpasse seg klima og hva konsumenter ønsker seg i en kvalitetsvin laget på spätburgunder. Han ble i 2017 kåret til årets vinmaker av vinguiden Falstaff. De har også utmerkelsen «World Class Winery» fra respekterte Gault & Millau. Konrad besitter noen av de aller beste vinmarkene du finner i Kaiserstühl, og har de seneste årene også økt antall produserte flasker per år. Konrad produserer i dag 300 000 årlig. Han eier selv 25 hektar og leier 26 hektar.