Petter Wagner

Baden| Tyskland

Om produsenten

Peter Wagner er 37 år født og oppvokst i Oberrotweil. I 2017 produserte Peter sin første vin. Wagnerfamilien har i 5 generasjoner solgt sine druer til det lokale kooperativet. Men allerede i 2011 fjernet Peter de gamle müller-thurgau-, silvaner-, weissburgunder- og gutedel-stokkene og erstattet dette med Chardonnay og Spätburgunder. Peter begynte med spede 0,4 hektar og har i dag 7,5 hektar. 60% Spätburgunder og 40% Chardonnay. I 2019 produserte han totalt 25 000 flasker og kommer maksimalt til å bli produsere opp mot 35 000.

Jordsmonn og vitikultur

Petter jobber 100 prosent biodynamisk og er ferdig sertifisert i 2022. Peter har stort fokus på terroir og jobber bevisst med å få mest mulig ut av vinmarkene i Kaiserstuhl-området som for 12-14 millioner år siden var et aktivt vulkansk område.

Vinifikasjon

Røde viner: 80 prosent hele klaser, veldig forsiktig «punch down» og «pump over», etter 10 til 14 dagers maserasjon presses vinen og går rett på fat etter ca. 12 timer. 18 mnd. på fat uten svovling eller «racking.» Max 20 prosent nye fat. Francois Freres Traincais medium toast er favorittfatet til de røde. Flaskes ufiltrert og toppes med litt svovel.

Chardonnay: Presses med 100 prosent hele klaser og gis maks luft under pressing. Vinen får stå i 24 timer før det er rett på brukte fat. Hovedsakelig 350 liters franske fat og mest brukt er Francois freres, Damy og litt Mercurey. Naturlig gjæring og 100 prosent malo på alle viner!

Smaking med viner fra produsenten?

Vi tilbyr private vinsmakinger og vinkurs i Oslo-områder.
Les mer
< TILBAKESe utvalget på vinmonopolet.no

Om produsenten

Peter Wagner er 37 år født og oppvokst i Oberrotweil. I 2017 produserte Peter sin første vin. Wagnerfamilien har i 5 generasjoner solgt sine druer til det lokale kooperativet. Men allerede i 2011 fjernet Peter de gamle müller-thurgau-, silvaner-, weissburgunder- og gutedel-stokkene og erstattet dette med Chardonnay og Spätburgunder. Peter begynte med spede 0,4 hektar og har i dag 7,5 hektar. 60% Spätburgunder og 40% Chardonnay. I 2019 produserte han totalt 25 000 flasker og kommer maksimalt til å bli produsere opp mot 35 000.

Jordsmonn og vitikultur

Petter jobber 100 prosent biodynamisk og er ferdig sertifisert i 2022. Peter har stort fokus på terroir og jobber bevisst med å få mest mulig ut av vinmarkene i Kaiserstuhl-området som for 12-14 millioner år siden var et aktivt vulkansk område.

Jordsmonn og vitikultur

Vinifikasjon

Jordsmonn og vitikultur

Vinifikasjon

Røde viner: 80 prosent hele klaser, veldig forsiktig «punch down» og «pump over», etter 10 til 14 dagers maserasjon presses vinen og går rett på fat etter ca. 12 timer. 18 mnd. på fat uten svovling eller «racking.» Max 20 prosent nye fat. Francois Freres Traincais medium toast er favorittfatet til de røde. Flaskes ufiltrert og toppes med litt svovel.

Chardonnay: Presses med 100 prosent hele klaser og gis maks luft under pressing. Vinen får stå i 24 timer før det er rett på brukte fat. Hovedsakelig 350 liters franske fat og mest brukt er Francois freres, Damy og litt Mercurey. Naturlig gjæring og 100 prosent malo på alle viner!

Smaking med viner fra produsenten?

Vi tilbyr private vinkurs i Oslo-områder.
Les mer