PRODUSENTER

PRODUSENTER

T&T Wine er Norges største importør av Tysk kvalitets-sekt.

T&T Wine er et familieeid vinimportfirma som startet opp i 2018 av ekteparet Caroline og Steinar Tangen-Tveit. Vi representerer produsenter som lager sekt av aller høyeste kvalitet. Alle viner er laget på tradisjonell metode, håndplukkede druer og våre produsenter jobber 100% i tråd med naturen og for å være så bærekraftige som overhodet mulig. Vi er vin-bransjens viktigste importør av kvalitets-sekt. Vi presenterer de Tyske sekt-vinene som har manglet på det norske markedet.

1c

Griesel & Compagnie Sekthaus

Niko Brandner startet i 2013 opp Griesel & Compagnie i Hessiche Bergstrasse i det tidligere statseide vineriet som var en del av Hessichen Staatsweingüter. Vinkjelleren til Griesel ligger under berget Griesel rett ved byen Bensheim. Niko Brandner brenner for høykvalitets bobler i vinen. Han følger ikke noen berømt modell, men tenker og handler uavhengig, lar seg inspirere av alt som er av høy kvalitet, og følger deretter sin inspirasjon og filosofi som innebærer spontangjæret, ufiltrerte viner og null tilsatt svovel så lenge naturen tillater det. Griesel har til sammen 14ha vinmark i Hessiche Bergstrasse og kjøper utvalgte druer fra Pfalz blant annet. Se mer om hans viner på https://www.griesel-sekt.de/ Produksjon ca. 75 000 flasker i året.

2c

Schloss Vaux

Schloss Vaux har laget tysk musserende vin siden 1862. I den turbulente tiden rundt 2 verdenskrig ble slottet solgt til Frankrike men Schloss Vaux gjenoppstod i Eltville ved Rhinens bredde og har siden laget sine musserende viner i Rheingau. De er i dag en av de ledende kvalitets-sekt produsenter i Tyskland og er med å lede an trenden i å vise eksepsjonell tysk vinkvalitet fra sine vinmarker i Rheingau. De har egne vinmarker i Rheingau, men kjøper også druer fra noen utvalgte produsenter i Pfalz. Les  mer om Schloss Vaux her: https:// www.schloss-vaux.de/index.php Produksjon ca. 400 000 flasker i året.

3c

Sekthaus KRACK

Anna Spanier og Christian Krack startet i 2013 Sekthaus KRACK i Pfalz. Familien Krack har i lang tid vært kjent for å produsere sekt til andre Tyske vinprodusenter. De har aldri ønsket å lage sin egen viner, og har solgt sine druer frem til 2013 da eldstesønnen etablerte Sekthaus KRACK. Anna og Christian er opptatt av å lage tørre musserende viner, med god struktur og med lav alkohol. Druene er fra Krack sine egne vinmarker i Pfalz/ Mittelhaardt pluss noen nøye utvalgte druer de kjøper fra vinprodusenter i Pfalz. De bruker aldri svovel i sine viner, spontangjæret og ufiltrert. Her kan du se mer på deres hjemmeside: https:// www.krack-sekt.de/ Produksjon ca. 30 0000 flasker i året.

4c

BARTH wein und sektgut

BARTH wein und Sektgut er eid av familien BARTH og deres vinmarker ligger alle i Hattenheim. BARTH var første vinprodusent i Tyskland som lanserte VDP-sekt etter endring i VDP vinloven juli 2018. Mark Barth og hans kone Tanja BARTH ønsker å lage sekt av aller høyeste kvalitet, og de har lang bunnfallslagring på alle sine viner. Remuage på alle viner skjer kun manuelt. De ønsker å øke sin produksjon av VDP sekt allerede fra 2019. Her kan du lese mer om BARTH: https://www.weingut-barth.de/?Sekt

5c

Strauch Sektmanufaktur

Ekteparet Isabel Strauch-Weissbach og Tim Weissbach driver sammen Strauch Sektmanufaktur i Rheinessen. De er begge uteksaminert fra Geisenheim Universitetet og begge er vokst opp på vingård. I 2011 startet de Strauch Sektmanufaktur på Isabels foreldres vingård, og de var fast bestemt på å gjennomføre sin drøm om å bare produsere musserende vin av ypperste kvalitet. De er sertifisert økologisk. Alle deres viner ligger minimum 15 måneder på bunnfall, ofte mye mer, og de bruker lokale druetyper i sine viner i tillegg til druer vi kjenner fra Champagne. Alle deres viner er fra egne vinmarker i Rheinessen. De eier totalt 17ha vinmark i Rheinessen. Mer informasjon finner du på deres hjemmeside  https://strauchsektmanufaktur.de/  Produksjon: ca. 70 000 flasker i året.